Playoff ve Playout Takvimi Açıklandı!!! 

PDO Group tarafından bu sene dördüncüsü düzenlenen Efes Dark Ankara Dart Ligi'ne ait Playoff ve Playout takvimi açıklandı.

Masters ve Reserve Lig olarak iki ayrı klasmanda düzenlenen ligde Playoff ilk tur maçları, 17 Mart 2011 Perşembe akşamı oynanacak Masters Lig Çeyrek Final ilk karşılaşmaları ile başlayacaktır.

Masters Kriket Ligi'nde kendi gruplarında ilk 4'e girme başarısını göstermiş takımlar diğer grupla çapraz eşleşme tekniğiyle eşleşerek maçlarını oynarlar (A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4-B1). Masters Kriket Ligi Çeyrek ve Yarı Final maçları Bo3, Final maçları ise Bo5 şeklinde oynanacaktır.
 
Masters Lig Sayı Ligi'nde normal sezonda ilk 8 takım arasında yer almayı başaran takımlar kendi aralarında çapraz eşleşme tekniğiyle eşleşir ve playoff maçlarını oynarlar (1-8, 2-7, 3-6, 4-5). Masters Lig Sayı Ligi Çeyrek Final Maçları Bo3, Yarı Final Maçları Bo5 şeklinde oynanacaktır.

Reserve Kriket Ligi playoff maçları 16 takım üzerinden yapılacaktır. Bu 16 takım şu şekilde belirlenecektir. A, B, C, D ve E gruplarında ilk üç sırada bitiren takımlar ve bütün gruplar içerisinde en iyi dördüncü olan takım playoff oynamaya hak kazanacaktır.
Bu takımlar ligi bitirme derecesi ve lig boyunca aldığı puana göre sıralanacaktır. Sıralama neticesinde takımlar 1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12,  6-11, 7-10, 8-9 şeklinde eşleşecektir. Eşleşme sonucunda oynanacak olan Ön Eleme Turu Bo1, Çeyrek, Yarı ve Final Maçları Bo3 üzerinden oynanacaktır.

Reserve Sayı Ligi playoff maçlarıda 16 takım üzerinden yapılacaktır. Bu 16 takım şu şekilde belirlenecektir. A, B ve C gruplarında ilk beş sırada bitiren takımlar ve bütün gruplar içerisinde en iyi altıncı olan takım playoff oynamaya hak kazanacaktır. Bu takımlar ligi bitirme derecesi ve lig boyunca aldığı puana göre sıralanacaktır. Sıralama neticesinde takımlar 1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10, 8-9 şeklinde eşleşecektir. Eşleşme sonucunda oynanacak olan Ön Eleme Turu Bo1, Çeyrek, Yarı ve Final Maçları Bo3 üzerinden oynanacaktır.

Playout maçları ise;

Masters Lig Kriket liginde normal sezonda kendi gruplarında 10. olan takımlar direkt olarak Reserve Lig’e düşmüş kabul edilir. Reserve Lig’de ise 1. ve 2. olmuş takımlar direkt olarak Masters Lig’e yükselmeye hak kazanır. Yine Masters Lig Kriket liginde normal sezonu kendi gruplarında 8. ve 9. bitiren takımlar Reserve Lig’i 3, 4, 5, ve 6. bitirmiş takımlarla klasman maçları yaparlar. Playoff final maçı neticesine göre 3,4,5 ve 6. olan takımlar belirlenecektir. Bu sıralama için maç yapılmayacaktır.  Eşleşmeler çapraz eşleşme tekniğiyle ve Masters lig takımlarının normal sezonda elde ettikleri puan durumuna göre oluşturulur. Playout maçları Bo1 üzerinden oynanır.
Yapılan maçları kazanan takımlar bir sonraki sezon Masters Lig’de oynamaya hak kazanırlar.

Masters Sayı liginde normal sezonda 12. olan takım direkt olarak Reserve Lige düşmüş kabul edilir. Reserve Lig’de ise 1. olmaya hak kazanmış takım direkt olarak Masters Lige yükselmeye hak kazanır. Yine Masters Sayı ligi normal sezonu 10. ve 11. bitiren takımlar Reserve Lig 2. Ve 3. takımlarıyla çapraz olarak eşleşerek klasman maçları yaparlar (M11–R2, M10–R3). Reserve Lig Playoff Maçları 3. ve 4.'lüğü belirleyecek maç 30 Mayıs 2011 tarihinde Bo1 üzerinden oynanacaktır. Playout maçları Bo1 üzerinden oynanır.
Bu maçlarda rakiplerini yenme başarısı gösteren takımlar bir sonraki sezon Masters Lig’de oynamaya hak kazanırlar.

Liglere ait takvimlerin yer aldığı bölümden ( http://www.dartspdo.org/formlar ) playoff maçlarının tarihlerini ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

Saygılarımızla,

PDO Group