Dart'n Dark Yaz Challenge geri dönüyor! 

 

 

Birincisi geçen sene düzenlenen Dart'n Dark Yaz Challenge bu sene ikincisiyle karşınızda. 16 Temmuz'da başlayacak challenge Ekim ayı başı bitecek şekilde planlanıyor.

Aynen geçen sene oldugu gibi PDO Group olarak "Dart'n Dark Yaz Challenge"da her seviyeden oyuncunun keyif alabileceği, eğlenebileceği ve kendini geliştirebileceği bir format oluşturmaya çalıştık. Katılacak oyuncu ve takım sayısına göre maddi ödüller ve tam tarihler başvurular bittikten sonra açıklanacaktır.
 
Lig Formatı: Takımlar normal sezonda olduğu gibi gruplarda maçlarını yapacak ve başarılı olan takımlar gruplarında aldıkları dereceye göre Playoff maçları oynamaya hak kazanacaklardır. Katılımcı takım sayısına göre maçlar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü oynanacak ancak Playoff'lara kadar her takım haftada sadece tek maç yapacaktır.
 
Maç Formatı: Tüm maçların eşli oynanması planlanmaktadır. İlk olarak 3 adet eşli full board (20-12,D,T,B,H) “Karambol Kriket” maçı yapılacak, arkasından bir adet “Sayılardan (20- 10,D,T,B,H) Cezalı Kriket” takım maçı oynanacak ve son olarak da yine 3 adet eşli “Double Out 501 Sayı” maçı oynanarak karşılaşma sona erecektir.
 
Her maça bull atarak başlanacaktır. İlk bull atışını ev sahibi takım yapacaktır. Grup maçlarında takım maçının sayı değeri olmayacaktır. Her eşli Kriket ve Sayı maçının puan değeri 2. Toplamda 12 puanın en az 8'ini alan takım galip sayılacaktır. Galibiyete 3, beraberliğe 1 puan verilecektir. Grup maçları sonunda takımlar arasında puan eşitliği oluşması durumunda, takımların kendi aralarında yaptıkları maçlar baz alınacak, eşitlik durumunda genel averaja bakılacaktır.
 
Takım Formatı: Takım kadroları en az 8, en çok 12 kişiden oluşacaktır. Takımların maça eksiksiz çıkabilmesi için en az 6 oyuncu gerekmektedir. Bir takımın maça çıkabilmesi için gereken minimum oyuncu sayısı ise dörttür. Aynı şekilde takım maçlarına da en çok 8 en az 4 oyuncu ile çıkılabilir.
 
PDO Group'a iletilen takım kadrolarında en az bir bayan sporcu yer alması gerekmektedir. Her takım maç akşamında bir eşli kriket veya bir eşli sayı maçında en az bir bayan oyuncu oynatması gerekmektedir. Bayan oyuncu oynatmadığı takdirde bir eşli maça çıkamayacağı için o eşli maçı kaybetmiş sayılacaktır. (Maçın tamamını değil, sadece bayan oyuncunun oynaması gereken eşli Sayı ya da Kriket maçını) Yani kadrosunda o akşam için bayan oyuncu olmayan takımın kazanabileceği maksimum puan 10 olabilecektir.
 
Takımların seviyelerinin birbirlerine mümkün olduğunca yakın olabilmesi, hem heyecanın daha yüksek olması hem de tüm takımların daha çok eğlenebilmesi açısından önemli diye düşünüyoruz. Bunun için PDO Group olarak 60 sporcuyu 3 gruba ayırdık. Takımlar her gruptan belirli bir sayıda oyuncu alabilecekler. Gruplar A, B ve C grubu olarak ayrılmış durumda. Buna göre her takım;
 
1. A grubundan 2 sporcu almaları durumunda B ve C grubundan sporcu alamayacaklar.
 2. A grubundan 1 sporcu alan takımlar B grubundan ya da C grubundan 1 oyuncu alabilirler.
3. A grubundan sporcu almayacak takımlar B grubundan ve C grubundan toplam 3 sporcuyu kadrolarına dahil edebilirler.
4. 3. maddede belirtilen durumda takımlar B grubundan en fazla iki oyuncu alabilir. (Hiç bir şartta A ve B gruplarından aynı anda 3 oyuncu almak mümkün değildir.)
5. A ve B gruplarından oyuncu almayan takımlar C grubundan kadrolarına 3 oyuncu birden katabilirler.
 
Gruplar:
 
A Grubu:
 
1. Eser Tekin
2. Engin Kayaoğlu
3. Emre "The Bull" Toros
4. Utku ''Resetter'' Karaca
5. Muharrem "Mummy" Kemaoğlu
6. Tolga "The Rock" Berdi
7. Emrah Edizcan
8. Atıl Erarslan
9. İlhan Arı
10. Sadık Özdemir
11. Bora "Mesih" Temizsoy
12. Arman "Armani" Uğur
13. Mete "Vampire" Özdemirci
14. Emin Uzunlu
15. Artun "Bluto" Cansalar
16. Şükrü "Taylan" Çakmak
17. Volkan "Slim" Tokman
18. Kayıhan "The Boss" Turan
19. Cemal Efes
20. Nihat Altındağ

 
B Grubu:
 
21. Kağan "Tokatçı" Aytek
22. Serkan Yalız
23. Adil Fırat "fırLat" Yılmaz
24. Başaran Alev
25. Cihangir Kalyoncu
26. Deniz "Antidote" Gökgöz
27. Emre Ağıllı
28. Murat Karatağ
29. Aybars "El Guapo" Karaçalı
30. Cem Canik
31. Abidin Şimşek
32. Mehmet Sülük
33. Kenan Özdemir
34. Hasan "The Archer" Bozdağ
35. Serkan "Spider" Kabal
36. Ömer Öner
37. Akif "Huge Man" Doğruluk
38. Doğu Çetin
39. Kerem "The Raider" Sarıteke
40. Alp Çelebi

 
C Grubu:
 
41. Ümit "Paşa" Uğur
42. Eray Gürdoğan
43. Ferhan "Beast" Yalçın
44. Miraç "King" Çakır
45. Nafiz Çelebi
46. Sedat"Spartacus" Özel
47. Oktay Sevinç
48. Alp Ekşioğlu
49. Altuğ "Papillon" Şimşek
50. Furkan Günaydın
51. Baran Görmez
52. Hakan Aslangörür
53. Mürsel Yavuz
54. Barış Bulgun
55. Orçun Akdemir
56. Bülent Akkuş
57. Ayhan "Atıcı" İşler
58. Onur Akar
59. Sedat Öncel
60. Birol "Don Cimbome" Çetin

 
Dart'n Dark Yaz Kupası'na katılım için son başvuru tarihi 11 Temmuz Çarşamba akşamı saat 23:00 olarak belirlenmiştir. Katılım başvuruları takımların oynayacakları mekanlar aracılığıyla yapılacaktır.
 
Şimdiden katılacak tüm takımlarımıza üstün başarılar ve en üst seviyede eğlenceler diliyoruz.
 
Saygılarımızla.
 
PDO Group