PDO Summer Challenge 2019 

                                    

Herkesin sabırsızlıkla beklediği "PDO Summer Challenge 2019" 08 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı başlıyor. Organizasyonun bitiş tarihi ise katılımcı takım sayısına göre belli olacak ve daha sonra yine bu sayfadan tüm katılımcılara açıklanacaktır.

Her sene olduğu gibi bu sene de PDO Group olarak "PDO Summer Challenge 2019"da her seviyeden oyuncunun keyif alabileceği, eğlenebileceği ve kendini geliştirebileceği bir format oluşturmaya çalıştık.

Challenge Formatı: Takımlar normal kış sezonunda olduğu gibi gruplarda maçlarını yapacak ve başarılı olan takımlar gruplarında aldıkları dereceye göre Playoff maçları oynamaya hak kazanacaklardır. Katılımcı takım sayısına göre maçlar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günü oynanacak ancak Playoff'lara kadar her takım haftada sadece tek maç yapacaktır.

Maç Formatı: Önceki senelerde olduğu gibi tüm maçların eşli oynanması planlanmaktadır. İlk olarak 3 adet eşli tam board (20-12,D,T,B,H) “Karambol Kriket” maçı yapılacak, arkasından bir adet “Sayılardan (20- 10,D,T,B,H) Cezalı Kriket” takım maçı oynanacak ve son olarak da yine 3 adet eşli “Double Out 501 Sayı” maçı oynanarak karşılaşma sona erecektir.

Her maça bull atarak başlanacaktır. İlk bull atışını ev sahibi takım yapacaktır. Grup maçlarında takım maçının sayı değeri olmayacaktır. Her eşli Kriket ve Sayı maçının puan değeri 2. Toplamda 12 puanın en az 8'ini alan takım galip sayılacaktır. Galibiyete 3, beraberliğe 1 puan verilecektir. Grup maçları sonunda takımlar arasında puan eşitliği oluşması durumunda genel averaja bakılacaktır.

Takım Formatı: Takım kadroları en az 8, en çok 12 kişiden oluşacaktır. Takımların maça eksiksiz çıkabilmesi için en az 6 oyuncu gerekmektedir. Bir takımın maça çıkabilmesi için gereken minimum oyuncu sayısı ise dörttür. Aynı şekilde takım maçlarına da en çok 8 en az 4 oyuncu ile çıkılabilir.

PDO Group'a iletilen takım kadrolarında en az bir kadın sporcunun yer alması gerekmektedir. Her takımın maç akşamında bir eşli kriket VEYA bir eşli sayı maçında en az bir kadın oyuncu oynatması gerekmektedir. Kadın oyuncu oynatmadığı takdirde bir eşli maça çıkamayacağı için o eşli maçı kaybetmiş sayılacaktır. (Maçın tamamını değil, sadece kadın oyuncunun oynaması gereken eşli Sayı ya da Kriket maçını) Yani kadrosunda o akşam için kadın oyuncu olmayan takımın kazanabileceği maksimum puan 10 olabilecektir.

Takımların seviyelerinin birbirlerine mümkün olduğunca yakın olabilmesi, hem heyecanın daha yüksek olması hem de tüm takımların daha çok eğlenebilmesi açısından önemli diye düşünüyoruz. Bunun için PDO Group olarak 2018 - 2019 Kış Sezonu'nda en yüksek ortalamaya ulaşan (501 EYO) 60 oyuncuyu belirleyerek, A ve B olarak iki gruba ayırdık. Takımlar her gruptan belirli bir sayıda oyuncu alabilecekler. Buna göre her takım;

1. A grubundan 2 sporcu almaları durumunda B grubundan sporcu alamayacaklar.

2. A grubundan 1 sporcu alan takımlar B grubundan 2 oyuncu alabilirler.

3. A grubundan sporcu almayacak takımlar B grubundan toplam 3 sporcuyu kadrolarına dahil edebilirler.

Gruplar:

A Grubu                                                     :

1. Engin Kayaoğlu

2. Yunus Can Yıldırım

3. Alper Subaşı

4. Emre Toros

5. Çağrı Turgut

6. Bahtiyar Majidov

7. Ümit Uygunsözlü

8. Ahmet Ertuğrul

9. Cem Canik

10. Cem Kıreker

11. Emin Uzunlu

12. Yavuz Çay

13. Eser Tekin

14. Utku Karaca

15. Elbruz Hanaşoğlu

16. Veli Han

17. Birol Çetin

18. Gökhan Ulusoy

19. Atıl Erarslan

20. Mete Özdemirci

21. Ertan Ezen

22. Cihangir Kalyoncu

23. Sinan Sarısu

24. Altuğ  Atalay

25. Serkan Yalız

26. Ege Gönüllü

27. Serkan Karakuş

28. Harun Hanefioğlu

29. Semih Pişmiş

30. Sedat Özel

 
B Grubu                                                   :

31. Şükrü Taylan Çakmak

32. Mustafa Özcan

33. Serkan Kabal

34. Abidin Şimşek

35. Sadık Özdemir

36. Hanefi Çelebi

37. Barış Bulgun

38. Hasan Bozdağ

39. Alpcan Mercan

40. Can  Şenormanlılar

41. Ersan Şener

42. Bora Temizsoy

43. Cumhur Bezirci

44. Kayıhan Turan

45. Cem Hoşnam

46. Ken Macdonald

47. Ayhan İşler

48. Kuzgun Toprak

49. Başaran Alev

50. Oğulcan Sümer

51. Onursal Karayazı

52. Erdem Bakar

53. Hasan Dayan

54. Erkut Türkmen

55. Cenk Avcı

56. Oktay Sevinç

57. İlhan Arı

58. Levent Tümtürk

59. Tolga Berdi

60. Özgün Deniz Bal

 
PDO Summer Challenge 2019 kupasına katılım için son başvuru tarihi 04 Temmuz 2019 Perşembe akşamı saat 20:00 olarak belirlenmiştir. Katılım başvuruları takımların oynayacakları mekanlar aracılığıyla yapılacaktır. Takım başvuruları ELDEN YAPILMAYACAK ve "bilgi@dartspdo.org" adresine E-MAİL OLARAK YAPILACAKTIR. Yukarıda belirtilmiş gün ve saatten sonra tarafımıza yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Son derece önemli olarak; Katılım olarak herhangi bir oyuncudan ya da takımdan katılım ücreti alınmayacak, organizasyon sonucunda da dereceye giren takımlara başarı seviyelerine göre kupa ve madalyalar takdim edilecektir. Herhangi bir maddi ödül söz konusu değildir.

Şimdiden katılacak tüm takımlarımıza üstün başarılar ve en üst seviyede eğlenceler diliyoruz.

Saygılarımızla.

PDO Group