Yenilmez Dart İşçileri! Efes Fıçı Şampiyon! 

Normal sezonda yenilmek bir yana, yaptığı 20 maçta sadece 21 leg vererek maç başına yaklaşık "1 leg vermek" gibi bir daha ulaşılması neredeyse imkansız görünen bir ortalama tutturan "Dartın İşçileri" Efes Fıçı Final maçında da elini çabuk tuttu. Rakibi Efes Dark'a fazla şans tanımadan şampiyonluğa ulaştı. 19 - 4

350'den fazla kişiyle Türkiye Dart tarihi için tartışmasız en çok seyircinin izlediği maç ünvanını kazanan final maçında, sezon sonunda EDO ve EYO puanlarının toplanarak elde edilmesiyle oluşturulan "All Star" sıralamasının ilk altısına 4 sporcusunu birden sokan Efes Fıçı takımı maça çok hızlı başlamamasına rağmen ilerleyen leglerde tecrübesinin de verdiği avantajla giderek farkı açmaya başladı ve 19 - 4 gibi açık bir skorla şampiyonluğa ulaştı.

Bütün Efes Fıçı takımı tüm sahne gerginliğine rağmen üst düzey performans gösterirken, Dart Milli takım ve Avrupa karması kaptanı Emre Toros toplam 23 leg süren Final maçında en yüksek ortalamayla dart atan sporcu oldu. Emre Toros'un yanı sıra Kaptan (Ustabaşı da diyebiliriz) Bora Temizsoy ve Engin Kayaoğlu'nun performansları da göz kamaştırıcıydı.

Efes Dark takımında ise tüm sporcular yüksek sayı ortalamalarına ulaşmalarına rağmen belki biraz da ilk defa bir final maçında dart atmanın verdiği heyecanla bitirmeleri için gereken double'ları bulmakta zorlanınca farkın açılmasına engel olamadılar. Özellikle takımın önemli silahlarından Gürhan Aktürk ve Mesut Er'in PDO Group'un bu güzel geceyi gerçekleştirebilmeleri için günlerce, gece geç saatlere kadar süren çabalarının Final gecesi konsatrasyon eksikliği ve yorgunluk olarak kendisini gösterdiğini düşünüyoruz. Bunun için  PDO Group olarak kendilerine minnettar olduğumuzu belirtmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

Pek tabi ki o gece sadece Final maçı değildi bu kadar güzel ve özel olan. Türkiye Dart tarihinde bir çok ilk ve en'in yaşandığı gecede Final Maçının 2 dev perde ve 2 LCD ekran olmak üzere 4 ayrı ekrandan Lakeside kalitesinde yayınlanması, salonda bulunan tüm seyircilerin bu sayede maçları sporcuların atış yaparken kullandıkları mimikleri dahil tüm ayrıntılarıyla izlemesi gecenin en özel ve güzel ayrıntılarından biriydi. 

Peki tabi ki Final maçından bahsederken sevgili Tolga Bora'dan bahsetmeden geçmek büyük haksızlık olacaktır. Son derece şık kıyafetiyle 3 saat sürmesine rağmen o spot ışıklarının verdiği anormal sıcağın altında tüm maçları büyük bir ustalıkla sunarak bu işte ne kadar tecrübe kazandığını hepimize uygulamalı olarak gösterdi. Herhalde kocaman bir teşekkürü de haketmiş oldu.  

Bunun dışında son dakikada ortaya çıkan olumsuz bir gelişmeyle meydana gelebilecek büyük aksiliği sevgili Burak Özdemir'in hiç bir maddi çıkar gözetmeden el koymasıyla atlattığımızı belirtmekte de fayda var. Bir gece için 24 Performance Hall'ın işletmesini üstlenen ve ekibiyle beraber gösterdiği olağan üstü çabayla en ufak bir aksilik çıkmadan bu geceyi tamamlamamızı sağlayan Burak Özdemir'e ve ekibine bir kez daha teşekkür etmeyi de borç biliyoruz.

Sponsorumuz Efes Dark ve tüm Efes ekibine de ayrıca bir parantez açmakta fayda var diye düşünüyoruz. Sponsorluğun sadece maddi olarak destek olmadığının en önemli örneğini o gece bizlere yaşattı Efes. Sevgili misafirlerimizin sınırsız eğlenmelerini sağlayabilmek için maddi manevi her an yanımızda olduğunu hissettiren tüm Efes ekibine kucak dolusu sevgilerimizi ve teşekkürlerimizi gönderiyoruz.

Pek tabi ki teşekkür etmek istediğmiz ve sizlerle paylaşmak istediğimiz sadece bu kadar değil. Final maçımızın arkasından dağıttığımız bir çok ödülümüz de vardı. Bunlarla ilgili ayrıntıları ve duyurularımızı da çok kısa bir süre sonra yeniden bu sayfada okuyabileceksiniz.

Son olarak o geceye katılarak bizleri şereflendiren başta TBBDF yetkililerimiz olmak üzere tüm sporcu, takım ve misafirlerimize huzurlarınızda minnetlerimizi sunmak istiyoruz. İyi ki geldiniz. :)

Sevgi ve Saygılarımızla

PDO Group