Lig Başlıyor! 

 

Sevgili Dart Camiası,

Uzun zamandır beklediğiniz, PDO Group tarafından düzenlenecek Efes Dark Süper Dart Liginin yeni sezonu 17 Kasım 2008 tarihinde yapılacak Kriket ligi maçlarıyla başlayacaktır. Henüz ligin başlangıç tarihi belli olmamasına rağmen şu ana kadar 40'a yakın takım tarafindan başvuru yapılmıştır ki ilk olarak bunun icin teşekkür etmek istiyoruz. Dolayısıyla bu sene rekor katılım olmasını beklemek hayalcilik olmayacaktır.

17 Kasım 2008 tarihinde başlayacak ligimizde katılımın da yoğunlugu göz önüne alınmış ve geçen seneden farklı olarak maçların haftanın dört gününe (Pazartesi - Perşembe) yayılması kararı alınmıştır. Bu şekilde Sayı ligimizde maçlar Salı ve Perşembe günleri, Kriket liginde ise maçlar Pazartesi ve Çarsamba günü oynanacaktır. Bu şekilde hem sayı ligi hem de kriket ligine katılan bir oyuncu geçen seneki gibi haftanın sadece iki günü oynayacak, ama bu şekilde mekanlardaki gereksiz yoğunluk engellenmis olacaktır. Mekanlarımızın da böylece hem daha çok takım çıkartması hem de iş yükünün hafta içi 4 güne dagıtmasının saglanması hedeflenmiştir. Bunun bir başka faydası ise, önceden mekanlarımız maç günlerinde oluşan yoğunluktan tüm boardlarını Lig maçlarına ayırmak zorunda kalıyor ve ligde oynamayan diğer müşterilerine hizmet vermekte sorunlar yaşayabiliyorlardı. Bu uygulama ile bu sorunu da halledebileceğimizi ummaktayız.

Bunun dışında bu sene için yapılan bir değişiklik de daha önceden 10 kişi olan bir takımdaki maximum oyuncu sayısı rakamı 12'ye çıkartılmıştır. Böylelikle maçlara 6 kişi çıkıldığı düşünülürse, her asil oyuncuya bir yedek oyuncu uygulaması yapılabilecek ve takımlarımıza hareket özgürlüğü sağlanmış olacaktır.

Ayrıca siz değerli takım ve oyuncularımızın önerileri göz önüne alınarak bazı bir kaç ufak tefek (maçlara başlangıç, vs gibi) kural değişiklikleri daha yapılmıştır. Bu konu ile ilgili degişiklikler ayrıca duyurulacaktır. Ayrıca http://www.dartspdo.org/genel.php?ID=2 adresinde yer alan yönetmeliklerimizde de her türlü değişikliği anında öğrenebileceksiniz.

Bu seneki lige katılım başvuruları için son başvuru tarihi 14 Kasim 2008 Cuma aksamı mesai saati bitimine kadar olarak belirlenmiştir. Ertesi gün (15 Ekim 2008 Cumartesi) kura çekimi sonucu gruplar belirleneceği icin bahsi geçen saatten itibaren kayıt alınamayacaktır.

Bu arada ilk toplantımızı ise mekanlarimızla 9 Kasım 2008 Pazar günü yapmayı planlamaktayız. Kendilerinden yoğun katılımlarını rica etmekteyiz. Toplantının saati ve lokasyonu ayrıca bir maille belirtilecektir.

Geçen seneki uygulama bu sene de devam edecek, başvuru yapan takımların http://www.dartspdo.org/genel.php?ID=6 adresindeki formları kullanarak ve bu formları eksiksiz doldurarak tarafımıza teslim etmesi gerekecektir. Yine aynı geçen sene oldugu gibi takımların mutlaka tarafımızdan tescil edilmiş bir kulübe bağlı olmaları gerekmektedir. Geçen sene kendini tescil ettiren kulüpler arzu etmeleri durumunda bu sene de aynı koşullarla devam edebilirler, yeniden basvuru yapmalarına gerek olmayacaktır. Bunun dışında kulüp olmak için başvuracak kişiler yukarıdaki web adresinden formları download ederek kullanabilirler.

Yine önemli bir husus olarak, PDO Grup lige katılan takımlardan katılım ücreti talep etmeyecektir. Sadece geçen sene olduğu gibi oyuncu başına kayıt ücreti alınması uygulaması devam edecektir. Bu uygulamada bir değişiklik soz konusu değildir.

Bununla bağlantılı bir diger uygulama ise lisans uygulaması. Lisans uygulaması da ligimizde bu sene aynı şekilde devam edecektir. Lisansı olmayan oyuncuların ligimizde oynayabilmesi için lisans alma işlemlerini, geçen sene lisans almış oyuncuların ise lisanslarına 2008 - 2009 vizesinin yaptırılması işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu konuda da TBBD Federasyonu ile görüşerek oyuncularımıza kolaylık sağlamaya çalışacağız. Lisans işlemlerini oyuncularımızın ilk transfer sezonu bitene kadar yani 17 Aralık 2008 tarihine kadar halletmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ligimizde dart atmaları mümkün olamayacaktır.

Son olarak; Efes Firması Efes Dark markasıyla her türlü kriz şartlarına ve yılbaşından sonra çıkabilecek hepimizce malum yeni sponsorluk yasasına rağmen büyük bir özveri göstererek ligimize sponsor olma inceliğini göstermistir. Kendilerine sadece PDO Group olarak degil ama tüm dart camiası olarak büyük bir teşekkür borçlu olduğumuzu düşünmekteyiz. Bu tavrıyla Efes firması Türkiye'de dart sporunun gelişimine ne kadar önem verdiğini  ve bunu alalade bir sponsorluk olarak gormedigini bir kez daha kanıtlamış bulunmaktadır.

Ancak yine yukarıda bahsi geçen, olası olumsuz etkiler doğurabilecek sponsorluk yasasının şu anda düşünülen haliyle TBMM'den geçmesi ve yasalaşması durumunda, mecburi olarak sponsor firma tarafından tarafımıza yapılacak ödemelerle ilgili bir takım değişiklikler olabilecektir. Dolayısıyla bu sene ligimizde uygulayacağımız ödul yönetmeliği bu belirsizliğin ortadan kalkmasını müteakiben açıklanacaktır. Bu konuda sizlerden gerekli anlayışı göreceğimizden eminiz.

Bu vesile ile dart camiamiza yeni sezonumuzun hayırlı olmasını diler, yeni sezonun yeni şampiyonlar, yeni efsaneler yaratmasını temenni ederiz.

Hepimize hayırlı olsun.

Saygılarımızla.

PDO Group